Hrnčekové jogurtové muffiny máte hotové za 30 minút. Klasický recept od portálu Chutné recepty, ktorý si môžete nastaviť podľa vlastných predstáv. Síce vám odporúčame použiť do hrnčekových muffinov jogurt, môžete sa taktiež rozhodnúť pre kyslé mlieko. Voľnosť máte aj v dozdobovaní dezertu. Niektorí prefererujú kúsky čokolády alebo čokoládové lupienky, iní zase siahnu po čerstvom ovocí.

Je to na vás! Želáme vám veľa šťastia s prípravou receptu na hrnčekové jogurtové muffiny.

Aby ste prípravu dezertu zvládli predsa len o niečo jednoduchšie, portál Najlepšie koláče vám prináša podobný recept na hrnčekové muffiny.

Čas prípravy: 30 minút

Počet porcií: 24 ks

Ingrediencie

  • 250 ml hrnček

Suché prísady:

Tekuté prísady:

  • 1 hrnček jogurt alebo kyslé mlieko
  • ½ hrnčeka olej
  • 3 ks vajcia

Podľa chuti:

  • Čerstvé ovocie
  • Kúsky čokolády

Hrnčekové jogurtové muffiny: Postup klasického receptu

1

V jednej miske si vymiešame suché prísady a v druhej zase tekuté. Tekuté ingrediencie si následne vylejeme do suchých. Vznikne nám z toho vláčne cesto.

V jednej miske si vymiešame suché prísady, v druhej tekuté, Foto - Nela

2Plech na muffiny si vystelieme papierovými košíčkami. Naplníme ich cestom cca do 2/3. Ak nemáte k dispozícií muffinový plech, tak na obyčajný plech môžete naukladať papierové košíčky a opatrne ich naplniť.

Plech na muffiny si vyložíme papierovými košíčkami, Foto - Nela

3

Na cesto poukladáme ľubovoľné ovocie, môžeme dozdobiť aj kúskami čokolády. Hodí sa tmavá aj biela čokoláda. Trošku zatlačíme a následne pečieme muffiny v rozohriatej rúre pri teplote 175-180°C 10-15 minút.

Na cesto poukladáme ľubovoľné ovocie, Foto - Nela

Hotovo! Prajeme vám dobrú chuť.

Veríme, že vás príprava receptu na hrnčekové jogurtové muffiny bavila. Portál Ženy v meste má pre vás ďalších 7 muffinových dezertov, ktoré stoja za váš čas a energiu. Vyskúšajte ich ešte dnes!

Tipy pri budúcom pečení muffinov, ktoré sa vám zídu

Aj napriek tomu, že sme vám poskytli niekoľko podobných receptov na hrnčekové muffiny a iné druhy muffinov, oplatí sa vám v budúcnosti dávať pozor na zopár krokov pre chutnejší a nadýchanejší výsledok:

  1. Presné meranie ingrediencií neublíži, ale naopak pri prípave dezertu ako hrnčekové jogurtové muffiny pomôže. Predovšetkým sa snažte použiť odmerku na ingrediencie ako múka, cukor či iné suché prísady. Je to dôležité, pretože príliš veľa múky môže spôsobiť suchosť muffinov a nadmerné množstvo cukru zase spraví muffiny prehnane sladkými a ťažkými na žalúdok.
  2. Mlieko, vajcia, poprípade aj maslo, ak sa ho rozhodnete použiť, by mali mať izbovú teplotu. Napomáha to k rovnomernému premiešaniu prísad a ku kvalitnejšiemu výsledku pri pečení.
  3. S miešaním muffinového cesta by sa nemalo prehánať. Presne ako spomíname v prvom kroku nášho fotoreceptu, suché a tekuté ingrediencie by sa mali jednoducho spojiť. Nadmerné, príliš intenzívne miešanie tu vôbec nie je potrebné, pretože hrnčekové jogurtové muffiny alebo hocijaký iný druh môžu ľahko stvrdnúť.
  4. Ako píše aj náš fotorecept na hrnčekové jogurtové muffiny, ak používate muffinovú formu, odporúčajú sa papierové košíčky alebo vytretie formy maslom. Muffiny sa nesmú prilepiť a taktiež vykypieť, preto sa snažte formu nepreplniť. Dve tretiny sú ideálne množstvo.
  5. Nenechávajte cesto na muffiny dlho stáť pred pečením. Mohli by stratiť svoju nadýchanosť, práve kvôli prášku do pečiva, ktorý začne reagovať. Hneď, ako máte muffiny pripravené k pečeniu, vložte ich vo forme do rúry.

Videorecept na hrnčekové kakaové muffiny od Žien v meste

FAQ 1: Môžem použiť grécky jogurt na hrnčekové jogurtové muffiny?

Áno, aj grécky jogurt je vhodná prísada do receptu na naše hrnčekové jogurtové muffiny. Avšak treba myslieť na to, že môže byť hustejší ako klasický jogurt. Preto odporúčame pre jemnejšiu konzistenciu zriediť grécky jogurt s trochou mlieka, aby ste na konci dosiahli ideálnu štruktúru hrnčekových muffinov.

FAQ 2: Ako najlepšie skladovať muffiny, aby vydržali čerstvé?

Ak už máte muffiny upečené, skladujte ich v uzavretej nádobe pri izbovej teplote 2-3 dni. V chladničke by mohli vydržať aj týždeň a pri zamrazení ešte o niečo dlhšie, ak by ste sa rozhodli nechať si hrnčekové jogurtové muffiny na neskoršie použitie.

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu