Čas prípravy: 5 minút
Čas varenia: 30 minút
Počet porcií: 4
 

Chutná a rýchla restovaná kuracia pečeň na šťave je výborný tip na obed alebo večeru pre milovníkov pečene. Všeobecne patrí k jedlám, ktoré sú pripravené veľmi rýchlo a nevyžadujú veľa práce. Pripraviť ju je naozaj veľmi jednoduché. Restovaná kuracia pečeň podľa recept portálu Chutné recepty stojí za vyskúšanie. 

Restovaná kuracia pečeň

Chutné, rýchle a jednoduché jedlo. Restovaná kuracia pečeň je obľúbená nielen kvôli svojej chuti, ale aj kvôli jednoduchosti a rýchlosti prípravy. Všeobecne platí, že buď patríte k tým, ktorí ju milujú, alebo k tým, ktorí ju neznesú. Neexistuje nič medzitým. Ak patríte k tej prvej skupine, tak máme pre vás recept, ktorému sa zaiste potešíte. Restovaná kuracia pečeň na šťave je spolu s ryžou dobrým tipom na obed alebo na večeru. Skúste si ju pripraviť spolu s nami. 

Restovaná kuracia pečeň je nielen chutným jedlom, ale ponúka aj širokú škálu výživných benefitov. Táto lahôdka je vynikajúcim zdrojom bielkovín, železa a vitamínov, najmä vitamínu A, B12 a riboflavínu. Tieto živiny sú kľúčové pre správne fungovanie organizmu a môžu prispieť k celkovému zdraviu.

Vitamín A, nachádzajúci sa v kuracej pečeni, má kľúčovú úlohu pri podpore imunitného systému a udržiavaní zdravých očí. Taktiež obsahuje vitamín B12 a cholín, ktoré sú dôležité pre zdravie nervového systému a pečene.

Jedným z pozitívnych aspektov kuracej pečene je aj obsah zdravých tukov, predovšetkým mononenasýtených tukov, ktoré môžu podporiť zdravie srdca. Okrem toho je kuracia pečeň výborným zdrojom hemového železa, ktoré je ľahko absorbovateľné a pomáha pri prevencii nedostatku železa.

Jednou z výhod restovanej kuracej pečene je aj rýchla príprava, čo ju robí ideálnym riešením pre hektické dni. Mimo toho je možné ju pripraviť rôznymi spôsobmi, vrátane pečenia, dusenia alebo grilovania, čo umožňuje variabilitu v kuchyni a prispôsobenie chuťovým preferenciám.

Kuracia pečeň je nielen výživná, ale aj cenovo dostupná, čo ju robí atraktívnou voľbou pre tých, ktorí hľadajú ekonomické možnosti v stravovaní. Svojou jedinečnou kombináciou jemnej štruktúry a bohatej chute pridáva kulinársku unikátnosť rôznym jedlám. Nezabudnite však sledovať kvalitu mäsa a dodržiavať zásady bezpečnosti potravín pri jej príprave.

Skúste aj tento náš recept na kuraciu pečeň, bravčové pečeňové halušky do polievky alebo chutnú pečeňovú paštétu. Výborný je aj domáci tatarák alebo pečené kačacie prsia.

Vhodná príloha ku kuracej pečeni 

K výberu prílohy k restovanej kuracej pečeni môžete zvoliť niekoľko možností, ktoré doplnia a obohatia celkový zážitok z jedla. Tu sú niektoré nápady na prílohy, ktoré dobre doplňujú restovanú kuraciu pečeň:

  1. Zemiakové pyré: Jemné, krémové zemiakové pyré je klasickou prílohou, ktorá výborne kontrastuje s textúrou kuracej pečene. Môžete ho obohatiť maslom, mliekom alebo pridať bylinky pre dodanie ďalšej chuti.

  2. Šošovicový šalát: Šošovicový šalát je vynikajúcou voľbou pre tých, ktorí hľadajú zdravú a výživnú prílohu. Šošovica pridáva textúru a bohatú chuť, a zároveň obsahuje množstvo vlákniny a bielkovín.

  3. Pečená zelenina: Čerstvá alebo pečená zelenina, ako sú napríklad paradajky, cukety, papriky alebo baklažány, poskytuje farebnú paletu a osviežujúcu chuť, ktorá dobre dopĺňa kuraciu pečeň.

  4. Cesnaková bageta: Čerstvá bageta alebo cesnakový chlieb môže byť skvelým doplnkom k restovanej kuracej pečeni, umožňujúc vám využiť omáčku alebo šťavu z pečene.

  5. Špenátový šalát s vlašskými orechmi a syrom feta: Ľahký špenátový šalát so zmesou vlašských orechov a syrom feta môže byť osviežujúcou a chutnou prílohou.

Výber prílohy závisí od vašich osobných preferencií a chutí. Môžete sa rozhodnúť skombinovať viacero príloh podľa svojich želaní a vytvoriť si jedinečnú kombináciu, ktorá vám bude chutiť najviac.

Ingrediencie

  • 800 g kuracia pečeň, 
  • 4 PL olivový olej,
  • 2 ks väčšia cibuľa,
  • 5 strúčikov cesnaku (podľa chuti),
  • na dochutenie: mletá červená paprika, mleté čierne korenie, soľ, rasca (celá alebo drvená), sušený majorán,
  • na zahustenie: Solamyl (rozmiešaný vo vode)

Postup receptu

1

Pečeň umyjeme, osušíme a odblaníme, následne ju nakrájame na menšie kocky, ale dusiť môžete v podstate aj celé kusy, je to na vás. Očistíme a nakrájame aj cibuľu (nadrobno). Zároveň si pripravíme väčšiu panvicu s pokrievkou. 

Pripravíme pečeň. Foto - Nela

2Na oleji opečieme cibuľu do sklovita a potom k nej pridáme pečeň, ktorú zasypeme mletou červenou paprikou a ďalším korením okrem majoránu a soli, pretože solíme až nakoniec. Premiešame a opečieme pečeň, aby sa zatiahla. Nakoniec ju ešte prikryjeme pokrievkou a dusíme asi 5 minút. 

Okoreníme pečeň. Foto - Nela

3

Pečeň počas dusenia pustí vlastnú šťavu a vtedy, keď sa tak stane, k nej pridáme roztlačený cesnak a sušený majorán. Pečeň môžeme podliať trochou vody, ak to je potrebné. Následne ju restujeme úplne do zmäknutia a na záver môžeme zahustiť Solamylom. Už nám ju potom ostáva len osoliť a restovaná kuracia pečeň sa môže podávať. 

Dusíme. Foto - Nela

Tip na záver: Restovaná kuracia pečeň sa môže podávať s dusenou ryžou, opekaným zemiakmi alebo s chlebom a kyslou uhorkou. Ak uprednostňujete delenú stravu, tanier stačí iba obložiť zeleninou a jedlo je hotové. 

Restovaná kuracia pečeň je hotová a my vám prajeme dobrú chuť. Skúste aj recept portálu Ženy v meste na kuracie soté teriyaki

Videorecept

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu