Vynikajúci recept na syrové cestíčko na kuracie rezne. Rezne sú klasikou, s ktorou zabodujete u každého, dokonca aj u tých vyberavých, a syrové cestíčko je skvelý tip, ako si kuracie rezne ešte lepšie vyšperkovať. Recept portálu Chutné recepty na syrové cestíčko vám ponúka detailný postup, vďaka ktorému zvládne prípravu aj každý začiatočník.
Syrové cestíčko na rezne
Ak vás už nebavia klasické rezne, máme pre vás tip, ako si ich chutne a jednoducho vylepšiť – syrové cestíčko. Vďaka tomuto cestíčku budú mať rezne syrový nádych a neodolá im ani ten najväčší výmyselník. Tento recept si jednoducho zamilujete, takže si ho nezabudni uložiť. Syrové cestíčko na kuracie rezne je skvelým spestrením každého obeda, či už slávnostného, alebo obyčajného.
Pri príprave kuracích rezňov so syrovým cestíčkom je niekoľko aspektov, ktoré môžu obohatiť vaše kuchárske skúsenosti. Začnime výberom kuracieho mäsa – odporúča sa použiť kvalitné mäso s nízkym obsahom tuku, môžu to byť prsia alebo stehná bez kože. Pred ponorením mäsa do syrového cestíčka je ideálne mäso namarinovať. Použite zmes oleja, citrónovej šťavy, cesnaku, soli a korenia pre zdôraznenie chuti a šťavnatosti mäsa. Dôležité je mäso dostatočne dlho marinovať, aby sa ingrediencie poriadne prepojili.
Tipy na cestíčka
Pri príprave kuracích rezňov je samotný recept dôležitý, ale ešte viac môže obohatiť váš kuchársky zážitok kreatívne pridávanie rôznych ingrediencií do cestíčka. Tieto jednoduché tipy môžu spraviť váš pokrm ešte chutnejším a zaujímavejším. Okrem toho, experimentovanie s rôznymi prvkami v cestíčku vám otvára priestor pre osobnú kuchársku invenciu.
-
Ovsené vločky pre zdravší nádych: Do cestíčka môžete pridať ovsené vločky, ktoré nielen pridajú textúru, ale aj zvýšia obsah vlákniny a dodajú jedlu zdravší charakter.
-
Kombinácia s orechmi a bylinkami: Experimentujte s pridaním nasekaných orechov do cestíčka a pridajte čerstvé bylinky ako petržlen či bazalku. Tieto ingrediencie dodajú rezňom zaujímavú chuťovú dimenziu.
-
Parmezánový obal: Vylepšite cesto pridaním nastrúhaného parmezánu. Tento syr pridá krehkosť a bohatú chuť do každého kúsku.
-
Cesto s koreňovou zeleninou: Vmixujte do cesta na rezne kúsky mrkvy, petržlenu alebo inej koreňovej zeleniny. Okrem chuti pridáte aj vitamíny a farbu.
-
Kurkuma pre farbu a vôňu: Príprava cesta s pridaním kurkumy nielenže pridá exotickú farbu, ale tiež príjemnú vôňu. Zároveň má kurkuma aj rôzne zdravotné výhody.
-
Kyslá smotana na jemnosť: Do cesta môžete pridať kyslú smotanu, ktorá zjemní textúru mäsa a pridá mu krémový nádych.
-
Med a horčica pre kontrast: Vytvorte unikátny chuťový kontrast pridaním medu a horčice do cestíčka. Táto kombinácia dodá rezňom sladko-kyslú chuť.
Ingrediencie
- 2 ks kuracie prsia,
- 5 ks vajcia,
- 1 ks jarná cibuľka,
- 1 ks plná hrsť nastrúhaného syra (druh podľa obľuby),
- 1 PL sójová omáčka,
- 2 PL solamyl,
- 1 ČL mletá červená paprika,
- 3 PL maslo (alebo bravčová masť, olej),
- mleté čierne korenie, soľ – podľa chuti
Postup receptu
1Kuracie prsia narežeme na pásiky, tvrdý syr nastrúhame na hrubo a jarnú cibuľku nakrájame nadrobno.
2
Vajíčka rozšľaháme, pridáme korenie, solamyl, sójovú omáčku a cibuľku a všetko zmiešame. Necháme odstáť pár minút. Následne pridáme syr a kuracie kúsky, poriadne premiešame a necháme odstáť v chladničke hodinu, poprípade to necháme odstáť v chladničke aj na noc.
3
Na panvici rozohrejeme bravčovú masť alebo olej, naberačkou naberieme mäso a vytvoríme rezne, ktoré smažíme z oboch strán do zlatista.
4
Hotové rezne v syrovom cestíčku podávame so šalátom, ryžou alebo zemiakmi. Syrové cestíčko je jednoducho topka!
Veríme, že vám budú kuracie rezne v syrovom cestíčku chutiť, dobrú chuť. Skúste aj recept portálu Ženy v meste na chutné cestíčko na černohorský rezeň.