Klasická vajíčková pomazánka s cibuľou patrí k tým najlepším pochúťkam. Je to jednoznačne klasika, ktorá sa rýchlo pripravuje a hodí sa nielen na raňajky, ale aj na večeru. Pripravte si rýchlu pomazánku s portálom Chutné recepty a potešte seba aj svoju rodinku chutnými raňajkami.
Vajíčková pomazánka s cibuľou
Skvelým tipom na chutné raňajky alebo rýchlu večeru je práve vajíčková pomazánka s cibuľou, ktorá najlepšie chutí na čerstvom pečive. Hotová je naozaj veľmi rýchlo a patrí k tým najobľúbenejším pomazánkam aj vďaka tomu, že všetky suroviny na jej prípravu má človek vždy doma. Vyskúšajte náš recept a uvidíte, aké jednoduché je pripraviť si vajíčkovú pomazánku.
Vajíčková pomazánka s cibuľou je skvelou voľbou nielen pre svoju výnimočnú chuť, ale aj pre svoje výživové vlastnosti. Vajíčka sú bohatým zdrojom bielkovín, vitamínov A a D a minerálov ako železo a vápnik, čo z nej robí vynikajúcu súčasť zdravej stravy. Pridanie cibule do pomazánky pridáva nielen chuť, ale aj vlákninu, vitamín C a ďalšie minerály.
Táto pomazánka má hlboké korene v rôznych kultúrach a je súčasťou mnohých tradičných jedál. Je ľahko pripraviteľná a všestranná vo svojom použití. Okrem toho, že ju môžete natierať na chlieb, je skvelá aj ako náplň do sendvičov, tortíl alebo slaných palaciniek, čo z nej robí vhodnú voľbu pre rýchle občerstvenie alebo obedy do školy či práce.
Aj keď je klasická receptúra obľúbená, existuje veľa spôsobov, ako ju prispôsobiť podľa vlastnej chuti. Pridanie byliniek ako petržlen, kôpor alebo pažítka, môže pomazánke dodávať ďalší rozmer chuti a arómu. Rovnako tak môžete experimentovať s prídavkom ďalších ingrediencií podľa vašich preferencií.
Ak máte radi nátierky, určite vyskúšajte aj našu rybaciu pomazánku so syrom, vajíčkovú pomazánku, klasický vajíčkový šalát, nátierku z medvedieho cesnaku, nátierku z opraženej cibule alebo oškvarkovú nátierku. Na našom webe nájdete ale aj kopec iných receptov na chutné a jednoduché nátierky.
Ako ozvláštniť vajíčkovú pomazánku
Ingrediencie
- 4 ks vajcia,
- 1 ks stredne veľká cibuľa,
- 2 PL horčica,
- 40 g tavený syr,
- 70 g maslo,
- mleté čierne korenie (podľa chuti),
- soľ (podľa chuti)
Postup receptu
1
Pripravíme si jednotlivé suroviny. Maslo necháme zmäknúť, uvaríme vajcia natvrdo a cibuľu nakrájame na čo najmenšie kúsky.
2
Všetko spolu dobre premiešame, dochutíme soľou a mletým čiernym korením. Necháme odstáť aspoň pol hodinu, aby sa chute prepojili. Pomazánku môžeme dať odstáť aj do chladničky. Po odstáti je pomazánka hotová na podávanie.
3
K vajíčkovej pomazánke sa dokonale hodí hrianka a reďkovka alebo iba chrumkavá zelenina.
Vajíčková pomazánka s cibuľou je hotová iba v 2 krokoch, prajeme Vám dobrú chuť! Skúste aj recept portálu Ženy v meste na vajíčkovo-šunkovú nátierku.