Príprava: 20 min
Čas pečenia: 15+50 min
Chladenie: 4 hodiny
Počet porcií: 10
 

Pečený jednoduchý cheesecake s ovocím a tvarohom, klasický osviežujúci dezert, ktorý si vďaka receptu portálu Ženy v meste môžete jednoducho nachystať aj doma, dokonca v bezlepkovej verzií. Skúste to! Výsledok je skutočne lahodný.

Jednoduchý cheesecake

Šťavnatý, osviežujúci, plný zdravých ingrediencií. Kto by odolal pečenému cheesecaku s tvarohom a ovocím? Potešte svojich blízkych či očakávanú návštevu populárnym dezertom, ktorý zasýti a príjemne prekvapí svojim domácim nádychom.

Ale do receptu na pečený tvarohový jednoduchý cheesecake sa môže pustiť aj úplný začiatočník a predpokladať úspešný koniec. Príprava je jednoduchá, stačí si len vyhradiť dostatok času na samotné pečenie a chladenie. Navyše, ak sa cheesecake pekne ozdobí, dodá to nielen na chuti, ale aj celkovej kuchárskej profesionalite. A tak hurá do pečenia!

Skúšali ste už iný recept na pečený cheesecake, no nevyšiel podľa vašich predstáv? Nevadí! Ponúkame vám podobný recept na pečený jednoduchý cheesecake s mascarpone, tentokrát podľa portálu Dobrá kuchyňa, ktorý ručí za úspešný a lahodný výsledok. Držíme palce s prípravou!

Okrem tohto sladkého receptu vám odporúčame vyskúšať aj aj recept na linecké cesto od babičky. A tu sú naše parížske rožky.

Vyskúšajte aj náš recept na výborný oreo cheesecake a čokoládový cheesecake s mascarpone.  A tu je naša čokoládová torta s malinami. Máme pre vás aj recept na nepečený metrový koláč z bebe keksov.

Ingrediencie na jednoduchý cheesecake

(pre 10 osôb)

Sušienkové cesto:

  • 200 g sušienky (Bebe alebo iné maslové sušienky, kľudne bezlepkové),
  • 100 g zmäknuté maslo,

Tvarohová zmes:

  • 500 g odtučnený tvaroh,
  • 250 g ricotta (mascarpone),
  • 200 g kyslá smotana,
  • 2 ks vanilínový cukor,
  • 2 kopcovité lyžice kryštálového cukru,
  • 2 zarovnané lyžice Zlatého klasu,
  • 2 ks vačších vajec (ak menšie, tak 3 ks),
  • Nastrúhaná citrónová kôra

Postup receptu na jednoduchý cheesecake

1Začneme sušienkovým cestom. Sušienky (klasické či bezlepkové) rozmixujeme, pridáme zmäknuté maslo a vypracujeme si tak hmotu, ktorú natlačíme na dno okrúhlej tortovej formy (priemer cca 26 cm) vystlanej papierom na pečenie.

Sušienky rozmixujeme. Foto - Martina

2Sušienkové cesto pečieme pri teplote 170 stupňov Celzia približne 10-15 minút. Necháme vychladnúť.

Pečenie sušienkového cesta. Foto - Martina

3Medzitým si pripravíme tvarohovú zmes. Pri najnižších otáčkach vyšľaháme tvaroh, riccotu a kyslú smotanu. Postupne pridáme cukor, Zlatý klas, nastrúhanú citrónovú kôru a vajcia. Vznikne hladká hmota.
Príprava tvarohovej zmesi. Foto - Martina

4Pred pečením si nachystáme tortovú formu so sušienkovým základom. Z papiera na pečenie vystrihneme pásy, ktoré dáme okolo celej formy, aby sa cheesecake neprilepil. A vylejeme tvarohovú hmotu.

Cesto uložíme do tortovej formy. Foto - Martina

5Cheesecake pečieme pri teplote 170°C 50 minút. Následne pootvoríme dvierka od rúry a necháme koláč v teple ešte ďalších 30 minút.

Pečenie samotného cheesecaku. Foto - Martina

6Upečený dezert vyberieme a necháme vychladnúť. Potom ho uložíme do chladničky a dáme zachladiť na minimálne 3 hodiny, najlepšie je však počkať až do nalsedujúceho dňa.

Cheesecake necháme vychladnúť. Foto - Martina

7Čas na dozdobovanie! Cheesecake môžeme poliať rozpustenou čokoládou alebo bohato pokryť obľúbeným ovocím či medovkou. Taktiež sa na vrch hodí šľahačka alebo biely jogurt.

Ozdobovanie cheesecaku. Foto - Martina

Hotovo! Prajeme vám dobrú chuť! Vyskúšajte aj skvelú nepečenú jahodovú tortu. Tu je aj recept na nepečený čokoládový cheesecake.

Videorecept na prípravu jednoduchého ovocného cheesecake

3 KOMENTÁRE

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu