Nepečená torta s jahodami, recept, ktorý zvládne aj úplný začiatočník. Jednoducho, rýchlo a chutne. Ta si vyskúšajte pripraviť nepečenú tortu z portálu Ženy v meste aj vy z pohodlia domova. Poteší sa každý člen rodiny.
Nepečená jahodová torta
Ak rozmýšľate nad nezvyčajnou, no zároveň rýchlou a jednoduchou tortou pre oslávenca, keďže nemáte priveľa času? Alebo očakávate návštevu a dochádzajú nápady, akým receptom ju tentokrát prekvapíte? Nepečená torta s jahodami je presne to, čo hľadáte.
Ak ste skúsili pripraviť nepečenú tortu v minulosti, no nepodarila sa tak, ako ste si predstavovali? Tak s fotoreceptom od chutnerecepty.sk sa nemáte kde pomýliť. Pozrite si ho nižšie.
Kúzlo nepečenej torty je práve v ozdobovaní. Môžete sa s ňou skutočne vyhrať. A najčastejšie sa na vrch používajú piškóty, tvaroh, jogurt, kyslá smotana alebo ovocie. A tak vám ukážeme, ako jednoducho a rýchlo ju pripraviť.
Nepečená torta s jahodami vyzerá aj chutí perfektne. Držíme palce!
Preto vám na porovnanie odporúčame pozrieť podobný recept na nepečenú tortu z bielej čokolády, tentokrát z dielne Dobrá kuchyňa. Vyskúšajte aj náš recept na jablkovú presnidávku. A tu sú naše parížske rožky, tu je zase recept na veterníky či oblíž prst.
Ingrediencie na nepečenú tortu
(pre 12 osôb)
- 1 veľké balenie piškót (240 g),
- 400 g biely smotanový jogurt,
- 800 g kyslá smotana,
- 500 g jemný tvaroh,
- 2 ks vanilínový cukor,
- Kryštálový alebo trstinový cukor (podľa chuti),
- 1 ks želatínový stužovač za studena Dr. Oetker (nemusí byť),
- Čerstvé jahody (cca 30-40 ks),
Na dozdobenie:
- Piškóty,
- Ovocie,
- Čokoláda,
- Pistácie,
- Mandle,
- Lístky medovky
Postup receptu nepečenej jahodovej torty
1Pripravíme si formu na tortu, pokračujeme s čerstvým ovocím. Dôkladne ho umyjeme, očistíme, prípadne odkôstkujeme a osušíme. A ak ste použili kompótové ovocie, nechajte ho odkvapkať.
2Pripravíme si tvarohovo-smotanovo-jogurtovú hmotu a dôkladne ju vymiešame / vyšľaháme s vanilínovým cukrom. Ak chcete, môžete dosladiť aj kryštálovým / trstinovým cukrom. A ak chcete mať zmes tuhšiu, stačí pridať želatínový stužovač, avšak torta tak či tak na konci zatuhne.
3Na dno formy si naukladáme piškóty (rovnou časťou dole). Navrstvíme tvarohovú zmes, rozotrieme na tenkú vrstvu a vyplníme všetky medzery medzi piškótami. Naukladáme na plátky nakrájané čerstvé jahody alebo použijeme kompótové jahody, výber už záleží na vás. Navyše na chuti nič nepokazíte.
4Na ovocie opäť navrstvíme smotanovú zmes v tenkej vrstve, potom znova pridáme ovocie, okrem toho pokračujeme opäť smotanovou zmesou, potom piškótami a zatlačíme. Následne celý proces ukončíme smotanovou zmesou, zarovnáme. Tortu necháme zachladiť na min. 6 hodín, najlepšie cez noc.
5Ak je torta poriadne zatuhnutá, môžeme sa pustiť do zdobenia. Máme na výber ovocie, piškóty, nasekanú tmavú čokoládu alebo lístky medovky, výber je už čisto na vás. Tiež odporúčame posypať pistáciami alebo mandľami.
Hotovo! Nepečená torta s jahodami je hotová a oslava sa môže začať! A ak máte chuť pripravte si aj náš jednoduchý cheesecake alebo nepečenú tortu s bielou čokoládou. A tu je aj naša čokoládová torta s krémom.
[…] Hotovo! Prajeme vám dobrú chuť! Vyskúšajte aj skvelú nepečenú jahodovú tortu. […]