Čerešňová bublanina, dezert, ktorým babičky zakaždým zlepšia deň a vyčaria úsmev na tvári. Avšak, vďaka jednoduchému fotopostupu od webu Chutné recepty už nemusíte na ne čakať, kým pripravia ďalšiu bublaninu. Hravo to teraz zvládnete aj vy! Tak hurá do toho!
Fantastická čerešňová bublanina od babičky
Bublanina je veľmi vďačný dezert. Jednoduchá a rýchla príprava a pochutí si na nej skutočne každý člen rodiny. Náš recept na bublaninu sme trochu obzváštnili trstinovým cukrom ktorý prinesie koláču jemne karamelový nádych. Skúste si takúto bublaninu aj vy!
Piekli ste už v minulosti bublaninu podľa inej stránky či knihy, no výsledok nevyzeral ako na obrázku? Tentokrát sa to už nestane! Pozrite si na porovnanie iný recept na bublaninu podľa webu Ženy v meste. Fantastická čerešňová bublanina bude v závere fantastická!
Okrem tohto čerešňového dezertu vám odporúčame vyskúšať aj recept na hrnčekový koláč s tvarohom a ovocím podľa portálu Dobrá kuchyňa. Vyberte si aj recept na výbornú bábovku a vyskúšajte ho. Máme aj recept na rumové guľky, alebo aj recept na makovník.
Vyskúšajte aj náš recept na jablkovú presnidávku, alebo overený recept na babkine šišky. Máme pre vás aj recept na bábovku a tu je recept na jahodovú bublaninu, rebarborovú bublaninu, a tu je naša marhuľová bublanina. Aj tu je naša bublanina. Skúste aj jablkovú štrúdľu.
Ingrediencie na šťavnatú bublaninu
(12 porcií)
- 200 g hladká múka,
- 4 ks vajcia,
- 200 g trstinový cukor,
- 1 balíček kypriaci prášok,
- 100 ml olej,
- 100 ml voda,
- Soľ (iba štipka),
- čerešne (ľubovoľné množstvo = čím viac čerešní, tým šťavnatejšia bublanina), prípadne iné ovocie, broskyne, marhule,
- 1 balíček vanilkový cukor,
Postup receptu na čerešňovú bublaninu s trstinovým cukrom
1Začneme oddelením žĺtkov od bielkov. Žĺtky vyšľaháme s vanilkovým a trstinovým cukrom do hustej peny.
2Žĺtky a cukor poriadne premiešame. Pridáme k nim vodu a olej, za stáleho miešania. Postupne prihodíme aj múku s kypriacim práškom.
3Z bielkov si následne vyšľaháme tuhý sneh so štipkou soli. Vytvorený bielkový sneh potom primiešame k cestu.
4Cesto vylejeme na plech, ktorý predtým potrieme maslom a zasypeme múkou. Na cesto následne poukladáme čerešne, podľa našej chuti a preferencie.
5Bublaninu dáme piecť na 170°C cca 35 minút. Keď je zákusok hotový, vyberieme ho a dozdobíme práškovým, kľudne aj zvyškovým trstinovým cukrom.
Hotovo! Nech sa vám čerešňová bublanina podarí! Vyskúšajte aj náš recepty na koláče. Skúste aj našich 8 jednoduchých receptov s čerešňami. Alebo recept na zavárané čerešne.