Čokoládový cheesecake s mascarpone bez pečenia. Rýchly a chutný recept na túto dobrotu nesmie chýbať v kuchárke žiadnej gazdinke. Ulahodí nielen oku, ale aj jazyku, a potešia sa mu najmä tí najmenší. Navyše, na jeho prípravu vám bude stačiť iba šesť ingrediencií. Pripravte si ho spolu s portálom Chutné recepty.
Cheesecake s mascarpone
Spojenie čokolády, oreo sušienok a lahodného mascarpone. Presne takto chutí cheesecake s mascarpone, ktorý budete mať hotový raz-dva. Máme pre vás nepečený recept na dezert, ktorý si zamilujete. Potrebovať budete iba 6 ingrediencií, neuveriteľné. Navyše, tento koláčik ulahodí aj oku. Dokonalé spojenie chuti v cheesecaku s mascarpone, ktorému odolá len málokto.
Čokoládový cheesecake s mascarpone je vynikajúcou kombináciou chutí a textúr, ktorá určite poteší každého milovníka dezertov. Mascarpone, taliansky syr s krémovou konzistenciou a jemnou chuťou, pridáva cheesecaku jedinečnú lahodnosť. Tmavá čokoláda, použitá v recepte, nie je len delikátnou prísadou, ale obsahuje aj antioxidanty nazývané flavonoidy, ktoré môžu prispievať k zlepšeniu kardiovaskulárneho zdravia.
Výsledný cheesecake s mascarpone má krémovú a hladkú textúru, ktorá sa rozpúšťa v ústach, čo ponúka skutočný zážitok pre chuťové poháriky. Vizuálna príťažlivosť cheesecaku môže byť ešte zvýraznená vrstvením čokoládovej vrstvy alebo rôznymi dekoračnými prvkami, ako sú čokoládové kúsky, lístky jedlého zlata alebo farebné polevy.
Vznik cheesecakov
Cheesecake, ako ho poznáme dnes, má pôvod v starovekom Grécku. Prvé známky podobného dezertu sú datované do 5. storočia pred naším letopočtom a Gréci ho nazývali „plakous.“ Táto pochúťka sa skladala z vápencovej formy s vrstvou múky, medu a mäkkého syra. Po páde Rímskej ríše sa tento recept rozšíril po celej Európe a stal sa obľúbeným v rôznych formách.
Moderný cheesecake, tak, aký ho poznáme dnes, sa vyvinul v Spojených štátoch v 19. a 20. storočí. Počiatky cheesecaku v Amerike siahajú k nemeckým, gréckym a východoeurópskym tradíciám. Postupom času sa recepty začali meniť, pričom sa pridávali rôzne ingrediencie, ako sú smotana, vajcia a vanilkový extrakt.
Ingrediencie
- 500 g mascarpone,
- 160 g kinder čokoládky,
- 150 g šľahačková smotana,
- 150 g čokoláda na varenie,
- 300 g oreo sušienky,
- 70 g maslo
Postup receptu
1
Pripravíme si korpus z oreo sušienok, ktoré rozmixujeme. Takéto rozmixované sušienky zmiešame s rozpusteným maslom a vzniknutú sušienkovú hmotu natrieme do tortovej formy, ktorú je potrebné vopred vyslať papierom na pečenie.
2V tomto kroku si pripravíme kinder plnku. Potrebovať budeme iba mascarpone a rozpustené kinder čokoládky, ktoré si môžeme rozpustiť aj v mikrovlnke na 1 minúte.
3
Mascarpone zmiešame s rozpustenými čokoládkami. Môžeme aj vyšľahať mixérom a šľaháme, pokiaľ sa ingrediencie dobre nespoja.
4Túto vyšľahanú plnku teraz natrieme na sušienkový korpus. Zatiaľ čo si pripravíme polevu, odložíme si tortovú formu do chladničky.
5
Čokoládu a šľahačkovú smotanu spolu zmiešame, a to tak, že si ich dáme v jednej miske spolu rozpustiť do mikrovlnky. Po vybratí z mikrovlnky to miešame, až kým sa ingrediencie nespoja. Počkáme, kým to vychladne a následne vylejeme na zachladený cheesecake.
6
Hotový cheesecake s mascarpone už len odložíme do chladu na čo najdlhšie, aby poriadne stuhol pred podávaním. Najlepšie je pripraviť si ho večer a podávať až na ďalší deň. Hotovo.
Skúste aj recept portálu Ženy v meste na výborné tiramisu. Tu je aj náš recept na kinder cheesecake.