Ingrediencie
-
700 g zemiaky
-
4 - 5 strúčikov cesnak
-
100 ml mlieko
-
strúhanka
-
vajcia
-
majoránka
-
mleté čierne korenie
-
soľ
-
masť
Poznámky
Postup
1
Hotovo
|
Je lepšie použiť staré zemiaky, lebo majú v sebe menej vody ako nové. Tak som ich teda očistil, nastrúhal a vytlačil. |
2
Hotovo
|
Vodu zo zemiakov som nechal postáť a keď zemiakový škrob sadol dole, tak som ju zlial a škrob vrátil k nastrúhaným zemiakom. |
3
Hotovo
|
Pridal som jedno celé vajce, asi 1dcl mlieka trošku strúhanky, asi 5 lyžíc a pretlačený cesnak. |
4
Hotovo
|
Dochutil som soľou, čerstvo mletým čiernym korením a majoránkou, ktorú som pomrvil v dlani. |
5
Hotovo
|
Placky som smažil na bravčovej masti do schrumkovatenia a potom som ich nechal odmastiť na papierovom obrúsku. |