ChutnRecepty.sk
FOTORECEPT: Jahodová torta

Zdieľajte ho na svojej sociálnej sieti:

alebo môžete skopírovať a zdieľať tento recept

Ingrediencie

Prepočítať porcie:
Korpus
4 ks vajcia
80 g cukor práškový
1 ks cukor vanilkový
80 g múka polohrubá
20 ml voda
20 g kokos strúhaný
1 ČL kypriaci prášok do pečiva
1 ČL citrónová kôra
Krém
350 ml mlieko
1 ks zlatý klas
1 ks cukor vanilkový
1 ks vaječný žĺtok
100 g biela čokoláda
125 g maslo
2 PL cukor práškový
Želé
400 ml voda
1⁄2 ks citrónová šťava
2 KS želé
2 PL cukor kryštálový
Dokončenie
1 ks jahodový lekvár
250 g jahody

FOTORECEPT: Jahodová torta

Recept s foto postupom na výbornú jahodovú tortu s kokosovým korpusom a krémom s bielou čokoládou.

  • 1 hod
  • Porcie: 1
  • Obtiažný

Ingrediencie

  • Korpus

  • Krém

  • Želé

  • Dokončenie

Poznámky

Zdieľať

Postup

1
Hotovo

Korpus:

Bielka vyšľaháme s polovicou cukru do snehu, v závere pridáme 4PL teplej vody. Žltka vyšľaháme so zvyšným cukrom do peny. Obe hmoty zľahka spojíme spolu s múkou, v ktorej sme rozmiešali prášok do pečiva, a s kokosom. Hmotu rozotrieme do ohrúhlej formy vystlanej papierom na pečenie (moja mala priemer 28cm). Pečieme cca 30 minút pri teplote cca 190°C alebo podľa skúsenosti s vašou rúrou.

Po upečení korpus necháme vychladnúť. Prerežeme ho napoly, spodnú vrstvu potrieme džémom a prikryjeme druhým korpusom.

2
Hotovo

Krém:

Z mlieka, vanilkového cukru, žltka a zlatého klasu uvaríme hustý puding. (ja všetko zromiešam v studenom mlieku a potom varím) V horúcom pudingu rozpustíme bileu čokoládu a za občasného miešania necháme vychladnúť.

Zmäknuté maslo vyšľaháme s práškovým cukrom do peny a po lyžičkých postupne pridávame vychladený puding. Krém rozotrieme na naplnený korpus a dáme chladiť.

Jahody umyjeme, osušíme, očistíme, nakrájame a rovnomerne rozložíme na krém, tiež dáme chladiť.

3
Hotovo

Želé:

Do vody pridáme citrónovú šťavu, želé vymiešame s cukrom, pridáme k vode a necháme zovrieť. Necháme čiastočne vychladnúť, ale striehneme kedy začne tuhnúť. Vlažné nalejeme na dobre vychladený krém a jahody, rýchlejšie stuhne a nezmieša sa s krémom. Ak želé stuhne skôr ako ho použijeme, znova ho zohrejeme.

Tortu dáme ešte na pár hodín do chladničky.

chutnerecepty

Pridajte svoj komentár