ChutnRecepty.sk
FOTORECEPT: Kuracie Alla Putanesca

Zdieľajte ho na svojej sociálnej sieti:

alebo môžete skopírovať a zdieľať tento recept

Ingrediencie

Prepočítať porcie:
9 ks kuracie stehno horné - vykostené
1 ks cibuľa
4 ks paradajky
400 g paradajkové pyré
3 strúčiky cesnak
4-5 ks (nemusia byť) ančovičky
2 PL kapary
olivy
trochu čerstvá bazalka
podľa chuti soľ
podľa chuti cukor kryštálový

FOTORECEPT: Kuracie Alla Putanesca

  • 50 min
  • Porcie: 4
  • Lahký

Ingrediencie

Poznámky

Zdieľať

Postup

1
Hotovo

Kuracie stehná nakrájame na menšie kúsky. Cibuľu nakrájame na pol krúžky, paradajky, nakrájame na stredne veľké kúsky, olivy nasekáme, taktiež bazalku, cesnak a ančovičky jemne nasekáme. V hrnci alebo panvici na silnom ohni, rozpálime 1 polievkovú lyžicu oleja. Na oleji opečieme kuracie stehná aby mali červenú kôrku na oboch stranách. Preložíme na tanier.

2
Hotovo

Oheň stiahneme a pridáme cibuľu ktorú restujeme 3 - 4 minúty. Potom pridáme paradajky a paradajkovú šťavu a podlejeme ešte 2 dcl vody alebo vývarom. Rozvaríme a osolíme.

3
Hotovo

Kuracie stehienka vložíme do šťavy a oheň stiahneme na minimum a dusíme mäsko do mäkka. Tesne pred dokončením pridáme do omáčky kapary, ančovičky, olivy a bazalku. Povaríme ešte 5 minút.

4
Hotovo

Ak sa vám zdá omáčka kyslá z paradajok, pridajte trochu cukru.

5
Hotovo

Podávať môžete napríklad s cestovinami.

chutnerecepty

Pridajte svoj komentár