ChutnRecepty.sk
Kurací guláš s klobáskou (gumbo)

Zdieľajte ho na svojej sociálnej sieti:

alebo môžete skopírovať a zdieľať tento recept

Ingrediencie

Prepočítať porcie:
2 ks údená papriková klobása
4 ks (bez kože, bez kostí) horné kuracie stehná
2 ČL kreolská zmes
1 ks paradajky
3 PL olej
2 PL múka hladká
1 ks cibuľa
1 ks paprika zelená
1 ks (1 stonka) zeler
1 L kurací vývar
1 strúčik cesnak
2 ks bobkový list
podľa chuti soľ

Kurací guláš s klobáskou (gumbo)

Netradičný aromatický guláš, ktorý si určite zamilujete.

  • 1:45 hod
  • Porcie: 4
  • Obtiažný

Ingrediencie

Poznámky

Zdieľať

Postup

1
Hotovo

Kuracie stehná z oboch strán okoreníme kreolskou zmesou.

Náš tip:>
Ak nemáme po ruke kreolskú zmes, zmiešame trošku soli, kurkumy, mletej rasce, čierneho korenia a štipku zomletých klinčekov.

2
Hotovo

Klobásku nakrájame na kolieska a bez tuku opečieme na panvici, kým sa krásne nesfarbí a nepustí tuk.

3
Hotovo

Kolieska klobásy vyberieme a na tuku sprudka resetujeme kuracie stehná z oboch strán (cca 1 minútu z každej strany). Kura vytiahneme a odložíme bokom.

4
Hotovo

Do panvice pridáme na kocky pokrájanú paradajku, ktorú restujeme na tuku asi 5 minút a odstavíme.

5
Hotovo

Vo väčšej rajnici zahrejeme na miernom plameni olej, pridáme múku a za stáleho miešania (pri rovnakej intenzite plameňa) zahrievame, kým zásmažka postupne nezmení farbu z bielej až na čokoládovú hnedú.

6
Hotovo

Potom pridáme na drobno nasekanú cibuľku, zeler a papriku. Pridáme opečenú paradajku z panvice a všetko spolu restujeme asi 2 minútky.

7
Hotovo

Pridáme klobásku, kurací vývar a pridáme pretlačený cesnak, bobkový list. Zvýšime plameň a všetko privedieme k varu.

8
Hotovo

Nakoniec pridáme opečené kura, rajnicu zakryjeme pokrievkou, znížime plameň na minimum a zakryté varíme cca hodinu.

9
Hotovo

Po hodine zozbierame z povrchu tuk. Ochutnáme a podľa potreby dochutíme kreolskou zmesou alebo dosolíme. Odokryté varíme ďalších 30 minút.

chutnerecepty

Pridajte svoj komentár