ChutnRecepty.sk
Mrkvové rizoto s parmezánom

Zdieľajte ho na svojej sociálnej sieti:

alebo môžete skopírovať a zdieľať tento recept

Ingrediencie

Prepočítať porcie:
4 ks stredná mrkva
300 g ryža arborio
1 PL olej olivový
2 strúčiky cesnak
1 L zeleninový vývar
1 PL maslo
1 hrsť nastrúhaný parmezán
soľ a mleté čierne korenie podľa chuti

Mrkvové rizoto s parmezánom

Rýchle, ľahké, krémové a plné sviežej chuti.

  • 40 min
  • Porcie: 2
  • Obtiažný

Ingrediencie

Poznámky

Zdieľať

Postup

1
Hotovo

Do menšieho hrnca dáme variť očistenú a na malé kúsky nakrájanú mrkvu.

2
Hotovo

Vodu nalejeme tesne nad mrkvu. Pridáme troška soli a masla. Varíme, kým mrkva úplne nezmäkne a kým sa všetka voda nevyparí.

3
Hotovo

Uvarenú mrkvu popučíme a urobíme z nej husté pyré.

4
Hotovo

V druhom hrnci si na rozpálenom oleji orestujeme nasekaný cesnak a pridáme ryžu. Zalejeme vývarom.

5
Hotovo

Tesne pred koncom vmiešame pripravené pyré, dochutíme soľou a korením.

6
Hotovo

Nakoniec vmiešame lyžicu masla a nastrúhaný parmezán.

chutnerecepty

Pridajte svoj komentár