Ingrediencie
-
4 ks stredná mrkva
-
300 g ryža arborio
-
1 PL olej olivový
-
2 strúčiky cesnak
-
1 L zeleninový vývar
-
1 PL maslo
-
1 hrsť nastrúhaný parmezán
-
soľ a mleté čierne korenie podľa chuti
Poznámky
Postup
1
Hotovo
|
Do menšieho hrnca dáme variť očistenú a na malé kúsky nakrájanú mrkvu. |
2
Hotovo
|
Vodu nalejeme tesne nad mrkvu. Pridáme troška soli a masla. Varíme, kým mrkva úplne nezmäkne a kým sa všetka voda nevyparí. |
3
Hotovo
|
Uvarenú mrkvu popučíme a urobíme z nej husté pyré. |
4
Hotovo
|
V druhom hrnci si na rozpálenom oleji orestujeme nasekaný cesnak a pridáme ryžu. Zalejeme vývarom. |
5
Hotovo
|
Tesne pred koncom vmiešame pripravené pyré, dochutíme soľou a korením. |
6
Hotovo
|
Nakoniec vmiešame lyžicu masla a nastrúhaný parmezán. |