ChutnRecepty.sk
  • Domov
  • Dezerty
  • Nepečený makový cheesecake s citrónovou kôrou
Nepečený makový cheesecake s citrónovou kôrou

Zdieľajte ho na svojej sociálnej sieti:

alebo môžete skopírovať a zdieľať tento recept

Ingrediencie

Prepočítať porcie:
KORPUS
150 g maslové sušienky
80 g maslo
MAKOVÁ PLNKA
100 ml plnotučné mlieko
2 PL cukor kryštálový
50 g maslo
150 g mak mletý
KRÉM
500 g nátierkové maslo
180 g smotana kyslá
1 balíček cukor vanilkový
1 PL citrónová kôra

Nepečený makový cheesecake s citrónovou kôrou

Famózne spojenie maku a lahodného krému v jednom dezerte.

  • 2:30 hod
  • Porcie: 8
  • Obtiažný

Ingrediencie

  • KORPUS

  • MAKOVÁ PLNKA

  • KRÉM

Poznámky

Zdieľať

Postup

1
Hotovo

Sušienky pomelieme na prach a zalejeme roztopeným maslom.

2
Hotovo

Na dno i okraje okrúhlej koláčovej formy (23 cm) dobre utlačíme sušienkovú zmes.

3
Hotovo

Mlieko zohrejeme, pridáme do neho cukor a maslo. Osladeným mliekom zalejeme pomletý mak. Takto pripravenú zmes nanesieme na sušienkový korpus.

4
Hotovo

V ďalšej miske si zmiešame nátierkové maslo, kyslú smotanu a vanilínový cukor. Na záver do zmesi vmiešame citrónovú kôru.

5
Hotovo

Hotový krém nanesieme na koláč ako ďalšiu a poslednú vrstvu.

6
Hotovo

Takto pripravený koláč dáme stuhnúť do chladničky na 2 hodiny.

chutnerecepty

Pridajte svoj komentár