Ingrediencie
-
KORPUS
-
150 g maslové sušienky
-
80 g maslo
-
MAKOVÁ PLNKA
-
100 ml plnotučné mlieko
-
2 PL cukor kryštálový
-
50 g maslo
-
150 g mak mletý
-
KRÉM
-
500 g nátierkové maslo
-
180 g smotana kyslá
-
1 balíček cukor vanilkový
-
1 PL citrónová kôra
Poznámky
Postup
1
Hotovo
|
Sušienky pomelieme na prach a zalejeme roztopeným maslom. |
2
Hotovo
|
Na dno i okraje okrúhlej koláčovej formy (23 cm) dobre utlačíme sušienkovú zmes. |
3
Hotovo
|
Mlieko zohrejeme, pridáme do neho cukor a maslo. Osladeným mliekom zalejeme pomletý mak. Takto pripravenú zmes nanesieme na sušienkový korpus. |
4
Hotovo
|
V ďalšej miske si zmiešame nátierkové maslo, kyslú smotanu a vanilínový cukor. Na záver do zmesi vmiešame citrónovú kôru. |
5
Hotovo
|
Hotový krém nanesieme na koláč ako ďalšiu a poslednú vrstvu. |
6
Hotovo
|
Takto pripravený koláč dáme stuhnúť do chladničky na 2 hodiny. |