ChutnRecepty.sk
Pečený karfiol v jogurtovej marináde

Zdieľajte ho na svojej sociálnej sieti:

alebo môžete skopírovať a zdieľať tento recept

Ingrediencie

Prepočítať porcie:
1 ks karfiol
300 ml jogurt
0.5 ČL soľ
0.5 ČL mletá červená paprika
0.5 ČL mletá rasca
0.5 ČL kurkuma
1 PL horčica plnotučná
1 ks vajcia
2 strúčiky cesnak
jarná cibuľka alebo pažitka
100 g syr Eidam

Pečený karfiol v jogurtovej marináde

Keď treba zmenu, vyprážanie nie je zdravé a zapečená klasika vás už omrzela.

  • 40 min
  • Porcie: 3
  • Lahký

Ingrediencie

Poznámky

Zdieľať

Keď treba zmenu, vyprážanie nie je zdravé a zapečená klasika vás už omrzela.

Postup

1
Hotovo

V miske vymiešame, jogurt, vajíčko, horčicu, soľ, korenie, prepasírovaný cesnak, nasekanú cibuľku. Karfiol, neobvarený, naporciujeme na menšie ružičky, preložíme do marinády, dôkladne premiešame a necháme aspoň 1 hodinu postáť v chladničke.

2
Hotovo

Pečieme vo vymastenom pekáči, čím väčší tým skôr sa karfiol upečie do zlatova, pri teplote cca 230 °C cca 30 minút, alebo podľa skúsenosti s vašou rúrou, ideálne pdoľa stavu karfiolu. Cca po 20 minútach posypeme karfiol strúhaným syrom a dáme ešte zapiecť.

3
Hotovo

Podávame so šalátom, ak "nedietujete" ideálne budp varené zemiaky.

chutnerecepty

Pridajte svoj komentár