ChutnRecepty.sk
Pikantné morčacie mäsko

Zdieľajte ho na svojej sociálnej sieti:

alebo môžete skopírovať a zdieľať tento recept

Ingrediencie

Prepočítať porcie:
500 g morčacie mäso - prsia
3 PL olej
1 ks cibuľa
4 strúčiky cesnak
2 ks chilli paprička
1/2 ks (bujón) kurací vývar
1 hrsť petržlenová vňať
soľ, korenie a mletá sladká paprika

Pikantné morčacie mäsko

Vynikajúce hydinové soté, ktoré skvelo doplní napríklad dusená ryža.

  • 50 min
  • Porcie: 4
  • Lahký

Ingrediencie

Poznámky

Zdieľať

Postup

1
Hotovo

Prsia umyjeme, usušíme a nakrájame na menšie kocky.

2
Hotovo

V hlbšom hrnci rozpálime olej, pridáme mäsko a za občasného premiešania restujeme, kým sa každý kúsok nezatiahne. Medzitým si očistíme cibuľu a cesnak a čili papričky zbavíme zrniečok. Cibuľu, cesnak aj čili spolu nasekáme nadrobno a pridáme k masku. Osolíme, okoreníme, zaprášime paprikou a podlejeme vývarom tak, aby mäsko nebolo úplne zaliate. Zakryjeme a dusíme do mäkka (cca 40 minút) s občasným prilievaním vývaru.

3
Hotovo

Nakoniec odstavíme z plameňa a primiešame nadrobno posekanú petržlenovú vňať. Podávame s dusenou ryžou.

chutnerecepty

Pridajte svoj komentár