Ingrediencie
-
160g cukor kryštálový
-
4ks vajcia
-
160g múka polohrubá
-
1/2 kypriaci prášok do pečiva
-
4 lyžice voda
Poznámky
Postup
1
Hotovo
|
Cukor s celými vajíčkami vyšľaháme vo veľkej miske dopenista cca 5-10 minút. |
2
Hotovo
|
V druhej miske zmiešame múku s práškom do pečiva. |
3
Hotovo
|
Na 3x zašľahávame múku do vajec s cukrom. |
4
Hotovo
|
|
5
Hotovo
|
Rúru si rozohrejeme na 200stupňov. Okrúhlu formu (priemer 18cm) vystelieme papierom na pečenie. Ja zasekávam papier do formy a zvyšky odstrihnem. Boky nevymazávam lebo po upečení ich jednoducho orežem nožom. (Ja som použila formu 22cm lebo som robila cesto z 5 vajec. A piekla som dva, každý zvlášť a nikdy nie naraz.) |
6
Hotovo
|
Cesto prelejeme do formy a vytvoria sa nám na ňom bublinky. Vtedy stačí párkrát formou buchnúť o linku/stôl. |
7
Hotovo
|
Vložíme do vyhriatej rúry a po 5-10 minútach uberiem na 150stupňov. Pozor! Každá rúra je iná. Ja mám úplne tú najobyčajnejšiu aká môže byť. Treba korpus kontrolovať špajdlou či špáratkom. |