ChutnRecepty.sk
Piškótový korpus na tortu

Zdieľajte ho na svojej sociálnej sieti:

alebo môžete skopírovať a zdieľať tento recept

Ingrediencie

Prepočítať porcie:
160g cukor kryštálový
4ks vajcia
160g múka polohrubá
1/2 kypriaci prášok do pečiva
4 lyžice voda

Piškótový korpus na tortu

Základný piškótový korpus na tortu

  • 30
  • Porcie: 8
  • Lahký

Ingrediencie

Poznámky

Zdieľať

Základný piškótový korpus na tortu

Postup

1
Hotovo

Cukor s celými vajíčkami vyšľaháme vo veľkej miske dopenista cca 5-10 minút.

2
Hotovo

V druhej miske zmiešame múku s práškom do pečiva.

3
Hotovo

Na 3x zašľahávame múku do vajec s cukrom.

4
Hotovo

Na záver pridáme vodu a prešľaháme.

5
Hotovo

Rúru si rozohrejeme na 200stupňov. Okrúhlu formu (priemer 18cm) vystelieme papierom na pečenie.

Ja zasekávam papier do formy a zvyšky odstrihnem. Boky nevymazávam lebo po upečení ich jednoducho orežem nožom. (Ja som použila formu 22cm lebo som robila cesto z 5 vajec. A piekla som dva, každý zvlášť a nikdy nie naraz.)

6
Hotovo

Cesto prelejeme do formy a vytvoria sa nám na ňom bublinky. Vtedy stačí párkrát formou buchnúť o linku/stôl.

7
Hotovo

Vložíme do vyhriatej rúry a po 5-10 minútach uberiem na 150stupňov. Pozor! Každá rúra je iná. Ja mám úplne tú najobyčajnejšiu aká môže byť. Treba korpus kontrolovať špajdlou či špáratkom.

chutnerecepty

Pridajte svoj komentár