ChutnRecepty.sk
Rýchla ostrokyslá polievka

Zdieľajte ho na svojej sociálnej sieti:

alebo môžete skopírovať a zdieľať tento recept

Ingrediencie

Prepočítať porcie:
1.5 litra kurací vývar
1 ks väčšia mrkva
1 konzerva bambusové výhonky
1 hrsť sušené Judášove ucho sušené Judášove ucho
4 ks sušené huby shitake
1 balíček Tofu
1 ČL čerstvo nastrúhaný zázvor
1 ČL nasekaná chilli paprička
60 ml sójová omáčka
60 ml ryžový ocot
1/4 ČL biele korenie
2 ks vajcia
3 PL kukuričný škrob
2 ks cibuľka jarná
MARINOVANÉ MÄSKO
200 g kuracie mäso – prsia
1 ČL sójová omáčka
1/2 ČL ryžový ocot
1 štipka biele korenie
1/2 ČL kukuričný škrob

Rýchla ostrokyslá polievka

Polievková klasika, ktorú si s týmto zjednodušeným receptom viete pripraviť pomerne rýchlo aj vo vašej kuchyni.

  • 45 min
  • Porcie: 8
  • Obtiažný

Ingrediencie

  • MARINOVANÉ MÄSKO

Poznámky

Zdieľať

Postup

1
Hotovo

Začneme tak že si huby (judášove ucho, shitake) namočíme vo vlažnej a necháme ich nasiaknuť zhruba 20 minút (prípadne postupujeme podľa návodu na obale). Potom ich scedíme, vytlačíme prebytočnú vodu a huby nakrájame na tenké prúžky, ak sme ich už nasekané nekúpili.

2
Hotovo

Ďalej si pripravíme marinované mäsko. Prsia pokrájame na tenké rezančeky a v miske premiešame so sójovkou, octom, bielym korením a kukuričným škrobom. Takto marinované mäsko odložíme zatiaľ bokom.

3
Hotovo

V hrnci začneme ohrievať silný kurací vývar. Keď vývar pomaly začína bublať, postupne pridávame – zázvor, oba druhy húb, bambusové výhonky, na tenučké rezančeky nakrájanú mrkvu a čili papričku. Privedieme k varu, stiahneme plameň a necháme povariť cca 10 minút.

4
Hotovo

Potom pridáme marinované mäsko, premiešame a dochutíme sójovkou, octom, čili pastou, tmavou sójovkou (pre farbu) a bielym korením. Dobre premiešame a spolu varíme ďalších 5-6 minút.

5
Hotovo

Následne si v troche vody rozpustíme škrob a postupne (po troškách) ho prilievame do polievky a vždy dobre zamiešame. Kukuričný škrob polievku zahustí a dodá jej typickú gélovú konzistenciu.

6
Hotovo

Nad bublajúcou polievkou začneme pomaly prilievať vyšľahané vajíčka (pomaly, nie na jedno miesto – po celom povrchu). Nemiešame! Necháme ďalej bublať cca 10 sekúnd. Potom jemne premiešame vareškou a vajíčka vytvoria jemné rezančeky.

7
Hotovo

Nakoniec pridáme na rezance pokrájané tofu a necháme povariť už len minútku. Horúcu polievku servírujeme v miskách posypanú kolieskami jarnej cibuľky. Takto pripravená polievka je ešte chutnejšia ohriata na druhý deň.

chutnerecepty

Pridajte svoj komentár