Ingrediencie
-
750 g bravčové pliecko
-
1 kg kyslá kapusta
-
2 ks cibuľa
-
400 ml smotana na šľahanie
-
1 ks bobkový list
-
podľa chuti soľ
-
podľa chuti mletá červená paprika
-
podľa chuti mleté čierne korenie
-
podľa chuti mletá rasca
-
na zahustenie múka hladká
-
bravčová masť
Poznámky
Tradičné maďarské jedlo, ktoré v sebe skrýva chutné spojenie bravčového mäska, kyslej kapusty a smotany.
Postup
1
Hotovo
|
Cibuľu ošúpeme a nakrájame na drobno. |
2
Hotovo
|
Na panvicu dáme trošku bravčovej masti alebo oleja a opražíme na ňom cibuľu. Potom pridáme mäso nakrájané na kocky a podľa chuti osolíme a okoreníme. Mäso najskôr z každej strany osmažíme a potom podlejeme vodou a dusíme do polomäkka. |
3
Hotovo
|
Pridáme kapustu a bobkový list, podľa potreby ešte podlejeme vodu a dusíme do mäkka. |
4
Hotovo
|
Na koniec pridáme smotanu (prípadne zahustíme múkou). Podľa chuti môžeme ešte osoliť a okoreniť. |
5
Hotovo
|
Podávame s knedľou. |