ChutnRecepty.sk
Segedínsky guláš

Zdieľajte ho na svojej sociálnej sieti:

alebo môžete skopírovať a zdieľať tento recept

Ingrediencie

Prepočítať porcie:
750 g bravčové pliecko
1 kg kyslá kapusta
2 ks cibuľa
400 ml smotana na šľahanie
1 ks bobkový list
podľa chuti soľ
podľa chuti mletá červená paprika
podľa chuti mleté čierne korenie
podľa chuti mletá rasca
na zahustenie múka hladká
bravčová masť

Segedínsky guláš

Kuchyňa:

Tradičné maďarské jedlo, ktoré v sebe skrýva chutné spojenie bravčového mäska, kyslej kapusty a smotany.

  • 100 min
  • Porcie: 6
  • Obtiažný

Ingrediencie

Poznámky

Zdieľať

Tradičné maďarské jedlo, ktoré v sebe skrýva chutné spojenie bravčového mäska, kyslej kapusty a smotany.

Postup

1
Hotovo

Cibuľu ošúpeme a nakrájame na drobno.

2
Hotovo

Na panvicu dáme trošku bravčovej masti alebo oleja a opražíme na ňom cibuľu. Potom pridáme mäso nakrájané na kocky a podľa chuti osolíme a okoreníme. Mäso najskôr z každej strany osmažíme a potom podlejeme vodou a dusíme do polomäkka.

3
Hotovo

Pridáme kapustu a bobkový list, podľa potreby ešte podlejeme vodu a dusíme do mäkka.

4
Hotovo

Na koniec pridáme smotanu (prípadne zahustíme múkou). Podľa chuti môžeme ešte osoliť a okoreniť.

5
Hotovo

Podávame s knedľou.

chutnerecepty

Pridajte svoj komentár