ChutnRecepty.sk
Sýte fazuľové placky

Zdieľajte ho na svojej sociálnej sieti:

alebo môžete skopírovať a zdieľať tento recept

Ingrediencie

Prepočítať porcie:
300 g fazuľa
1 konzerva sterilizovaná kukurica
2 ks zemiaky
3 ks vajcia
1 ks cibuľa
3 strúčiky cesnak
2 PL horčica plnotučná
soľ, mleté čierne korenie a majorán podľa chuti
trochu strúhanka
olej na vysmážanie

Sýte fazuľové placky

Vegetariánske placky, ktoré sú plné bielkovín a chutia vynikajúco.

  • Porcie: 15
  • Obtiažný

Ingrediencie

Poznámky

Zdieľať

Postup

1
Hotovo

Fazuľu prepláchneme a namočíme cez noc.

2
Hotovo

Na druhý deň ju uvaríme do mäkka (cca 60 minút) a 20 minút pred dovarením pridáme na kocky pokrájané zemiaky.

3
Hotovo

Uvarenú fazuľu aj zemiaky scedíme, odoberieme za hrsť fazúľ a zvyšok rozmixujeme na kašu.

4
Hotovo

Pridáme scedenú kukuricu, odložené, celé fazuľky, nasekanú cibuľku, pretlačený cesnak, celé vajíčka, horčicu a zmes dochutíme soľou, korením a majoránkou.

5
Hotovo

Zo zmesi tvarujeme tenké placky, ktoré obalíme v strúhanke a vyprážame v horúcom oleji do zlato-hneda z oboch strán.

6
Hotovo

Podávame samotné alebo so zeleným šalátom či nakladanou zeleninou.

chutnerecepty

Pridajte svoj komentár