Ingrediencie
-
300 g fazuľa
-
1 konzerva sterilizovaná kukurica
-
2 ks zemiaky
-
3 ks vajcia
-
1 ks cibuľa
-
3 strúčiky cesnak
-
2 PL horčica plnotučná
-
soľ, mleté čierne korenie a majorán podľa chuti
-
trochu strúhanka
-
olej na vysmážanie
Poznámky
Postup
1
Hotovo
|
Fazuľu prepláchneme a namočíme cez noc. |
2
Hotovo
|
Na druhý deň ju uvaríme do mäkka (cca 60 minút) a 20 minút pred dovarením pridáme na kocky pokrájané zemiaky. |
3
Hotovo
|
Uvarenú fazuľu aj zemiaky scedíme, odoberieme za hrsť fazúľ a zvyšok rozmixujeme na kašu. |
4
Hotovo
|
Pridáme scedenú kukuricu, odložené, celé fazuľky, nasekanú cibuľku, pretlačený cesnak, celé vajíčka, horčicu a zmes dochutíme soľou, korením a majoránkou. |
5
Hotovo
|
Zo zmesi tvarujeme tenké placky, ktoré obalíme v strúhanke a vyprážame v horúcom oleji do zlato-hneda z oboch strán. |
6
Hotovo
|
Podávame samotné alebo so zeleným šalátom či nakladanou zeleninou. |