ChutnRecepty.sk
Sýty cícerový guláš

Zdieľajte ho na svojej sociálnej sieti:

alebo môžete skopírovať a zdieľať tento recept

Ingrediencie

Prepočítať porcie:
3 PL olej
2 ks cibuľa
3 strúčiky cesnak
2 ks mrkva
4 ks zemiaky
10 ks šampióny
1 ks paprika červená
1 konzerva lúpané paradajky
1 konzerva cícer
soľ, mleté čierne korenie, rasca, mletá paprika, majorán podľa chuti

Sýty cícerový guláš

Dobrý guláš nemusí vždy obsahovať mäso. Skúste túto vynikajúcu gulášovú variáciu s cícerom.

  • 40 min
  • Porcie: 4
  • Obtiažný

Ingrediencie

Poznámky

Zdieľať

Postup

1
Hotovo

Vo väčšom hrnci speníme cibuľku na rozpálenom oleji.

2
Hotovo

Keď cibuľka zmäkne pridáme nadrobno nasekaný cesnak. Spolu s cibuľkou restujeme asi minútku.

3
Hotovo

Pridáme pokrájanú mrkvu a jemne posolíme, aby zelenina pustila trochu šťavy a zmäkla.

4
Hotovo

Potom do hrnca nasypeme na kocky pokrájané zemiaky a po minútke pridáme aj plátky šampiňónov.

5
Hotovo

Nasleduje paprika a hneď za ňou všetky koreniny: mletá červená paprika, mletá rasca, mleté čierne korenie.

6
Hotovo

Pridáme konzervované suroviny: paradajky a cícer a všetko zalejeme zeleninovým vývarom alebo vodou.

7
Hotovo

Všetko spolu podusíme na miernom ohni zhruba 30 minút a nakoniec ešte dochutíme soľou a majoránom.

8
Hotovo

Podávame s bielym chlebíkom ako klasický guláš.

chutnerecepty

Pridajte svoj komentár