Ingrediencie
-
NA VÝVAR
-
2 ks väčšia špiková kosť
-
500 g hovädzí chvost
-
500 g falošná hovädzia sviečkovica
-
1 ks väčšia cibuľa
-
PRE ARÓMU
-
2 ks (cca 5 cm kúsok)) zázvor
-
3 ks aníz
-
2 ks škorica celá
-
3 ks kardamón
-
1 ks väčšia cibuľa
-
NA DOCHUTENIE
-
1 balíček ryžové rezance
-
4 ks šalotka
-
1 zväzok koriander
-
1 zväzok cibuľka jarná
-
1 zväzok vietnamská mäta
-
1 konzerva klíčky mungo
-
2 ks chilli paprička
-
1 ks limetka
-
soľ a trstinový cukor
Poznámky
Postup
1
Hotovo
|
Kosti zalejeme studenou vodou, privedieme k varu a varíme asi 15 minút. Potom ich scedíme a dobre opláchneme, opäť zalejeme a dáme variť spolu s celou očistenou cibuľou a sviečkovicou. Pridáme polievkovú lyžicu soli a cukru a varíme 2 až tri hodiny v závislosti od veľkosti sviečkovice. Nezakrývame a príležitostne zozbierame bielkovinu z povrchu vývaru. |
2
Hotovo
|
Medzitým pozdĺžne nakrájame zázvor na plátky, cibuľu rozrežeme na polovicu a spolu s škoricou, anízom a kardamonom, všetko opečieme na suchej panvici ci platni. Tak dosiahneme efektívnejšie uvoľnenie arómy z korenín. Takto pripravené koreniny pridáme k vriacemu vývaru a varíme kým mäsko nezmäkne. |
3
Hotovo
|
Ryžové rezance namočíme do studenej vody na 30 minút, následne krátko povaríme (postupujeme podľa návodu na prípravu) a rozdelíme do misiek. Rezance v miskách zalejeme scedeným vývarom, pridáme na plátky nakrájanú sviečkovicu, mungo klíčky, jarné cibuľky, nasekané čili, šalotku, bylinky a tesne pred podávaním pár kvapiek limetkovej šťavy. |