ChutnRecepty.sk
Vietnamská polievka PHO BO

Zdieľajte ho na svojej sociálnej sieti:

alebo môžete skopírovať a zdieľať tento recept

Ingrediencie

Prepočítať porcie:
NA VÝVAR
2 ks väčšia špiková kosť
500 g hovädzí chvost
500 g falošná hovädzia sviečkovica
1 ks väčšia cibuľa
PRE ARÓMU
2 ks (cca 5 cm kúsok)) zázvor
3 ks aníz
2 ks škorica celá
3 ks kardamón
1 ks väčšia cibuľa
NA DOCHUTENIE
1 balíček ryžové rezance
4 ks šalotka
1 zväzok koriander
1 zväzok cibuľka jarná
1 zväzok vietnamská mäta
1 konzerva klíčky mungo
2 ks chilli paprička
1 ks limetka
soľ a trstinový cukor

Vietnamská polievka PHO BO

  • 2:20 hod
  • Porcie: 6
  • Obtiažný

Ingrediencie

  • NA VÝVAR

  • PRE ARÓMU

  • NA DOCHUTENIE

Poznámky

Zdieľať

Postup

1
Hotovo

Kosti zalejeme studenou vodou, privedieme k varu a varíme asi 15 minút. Potom ich scedíme a dobre opláchneme, opäť zalejeme a dáme variť spolu s celou očistenou cibuľou a sviečkovicou. Pridáme polievkovú lyžicu soli a cukru a varíme 2 až tri hodiny v závislosti od veľkosti sviečkovice. Nezakrývame a príležitostne zozbierame bielkovinu z povrchu vývaru.

2
Hotovo

Medzitým pozdĺžne nakrájame zázvor na plátky, cibuľu rozrežeme na polovicu a spolu s škoricou, anízom a kardamonom, všetko opečieme na suchej panvici ci platni. Tak dosiahneme efektívnejšie uvoľnenie arómy z korenín. Takto pripravené koreniny pridáme k vriacemu vývaru a varíme kým mäsko nezmäkne.

3
Hotovo

Ryžové rezance namočíme do studenej vody na 30 minút, následne krátko povaríme (postupujeme podľa návodu na prípravu) a rozdelíme do misiek. Rezance v miskách zalejeme scedeným vývarom, pridáme na plátky nakrájanú sviečkovicu, mungo klíčky, jarné cibuľky, nasekané čili, šalotku, bylinky a tesne pred podávaním pár kvapiek limetkovej šťavy.

chutnerecepty

Pridajte svoj komentár