Ingrediencie
-
ZÁKLADNÉ SUROVINY
-
4 ks kuracie mäso – prsia
-
podľa chuti soľ
-
300 g mozzarella
-
hladká múka na obaľovanie
-
vajíčka na obaľovanie
-
strúhanka na obaľovanie
-
olej na vyprážanie
-
150 g nastrúhaný parmezán
-
2 PL čerstvá bazalka
-
PARADAJKOVÁ OMÁČKA
-
1 kg zrelé paradajky
-
100 g maslo
-
1 ks cibuľa
-
podľa chuti soľ
-
podľa chuti mleté čierne korenie
Poznámky
Pripravte si preto z neho toto jednoduché jedlo, v ktorom sa úžasne prepájajú chute kuracieho mäska, lahodných paradajok, jemného aj výrazného syra a voňavých byliniek.
Postup
1
Hotovo
|
Plnené kuracie prsia: Kuracie prsia osolíme a narežeme tak, aby nám vznikla "kapsa". Následne naplníme mozzarellou. |
2
Hotovo
|
Naplnené kuracie prsia obalíme v 3-obale (hladká múka, vajíčko, strúhanka). |
3
Hotovo
|
Na panvici si rozhorúčime olej, na ktorom vyprážame naplnené a obalené kuracie prsia. |
4
Hotovo
|
Paradajková omáčka: Do veľkého hrnca dáme variť väčšie množstvo vody. Paradajky umyjeme a vložíme do horúcej vody na 1 minútu. Následne paradajky vyberieme a schladíme v studenej vode. |
5
Hotovo
|
Schladené paradajky ošúpeme a pokrájame na kocky. Cibuľu ošúpeme a prekrojíme na polovicu. |
6
Hotovo
|
Pokrájané paradajky dáme na panvicu, pridáme cibuľu a maslo. Na miernom ohni varíme cca 30 minút. Nakoniec vyberieme cibuľu a omáčku podľa chuti osolíme a okoreníme. |
7
Hotovo
|
Do zapekacej misy (alebo panvice vhodnej do rúry) dáme pripravenú paradajkovú omáčku a na ňu poukladáme vypražené kuracie prsia. Všetko posypeme posekanou bazalkou a postrúhaným parmezánom. Zapekáme v rúre vyhriatej na 180° C približne 20 minút. |