Chutná a rýchla restovaná kuracia pečeň na šťave je výborný tip na obed alebo večeru pre milovníkov pečene. Všeobecne patrí k jedlám, ktoré sú pripravené veľmi rýchlo a nevyžadujú veľa práce. Pripraviť ju je naozaj veľmi jednoduché. Restovaná kuracia pečeň podľa recept portálu Chutné recepty stojí za vyskúšanie.
Restovaná kuracia pečeň
Chutné, rýchle a jednoduché jedlo. Restovaná kuracia pečeň je obľúbená nielen kvôli svojej chuti, ale aj kvôli jednoduchosti a rýchlosti prípravy. Všeobecne platí, že buď patríte k tým, ktorí ju milujú, alebo k tým, ktorí ju neznesú. Neexistuje nič medzitým. Ak patríte k tej prvej skupine, tak máme pre vás recept, ktorému sa zaiste potešíte. Restovaná kuracia pečeň na šťave je spolu s ryžou dobrým tipom na obed alebo na večeru. Skúste si ju pripraviť spolu s nami.
Restovaná kuracia pečeň je nielen chutným jedlom, ale ponúka aj širokú škálu výživných benefitov. Táto lahôdka je vynikajúcim zdrojom bielkovín, železa a vitamínov, najmä vitamínu A, B12 a riboflavínu. Tieto živiny sú kľúčové pre správne fungovanie organizmu a môžu prispieť k celkovému zdraviu.
Vitamín A, nachádzajúci sa v kuracej pečeni, má kľúčovú úlohu pri podpore imunitného systému a udržiavaní zdravých očí. Taktiež obsahuje vitamín B12 a cholín, ktoré sú dôležité pre zdravie nervového systému a pečene.
Jedným z pozitívnych aspektov kuracej pečene je aj obsah zdravých tukov, predovšetkým mononenasýtených tukov, ktoré môžu podporiť zdravie srdca. Okrem toho je kuracia pečeň výborným zdrojom hemového železa, ktoré je ľahko absorbovateľné a pomáha pri prevencii nedostatku železa.
Vhodná príloha ku kuracej pečeni
K výberu prílohy k restovanej kuracej pečeni môžete zvoliť niekoľko možností, ktoré doplnia a obohatia celkový zážitok z jedla. Tu sú niektoré nápady na prílohy, ktoré dobre doplňujú restovanú kuraciu pečeň:
-
Zemiakové pyré: Jemné, krémové zemiakové pyré je klasickou prílohou, ktorá výborne kontrastuje s textúrou kuracej pečene. Môžete ho obohatiť maslom, mliekom alebo pridať bylinky pre dodanie ďalšej chuti.
-
Šošovicový šalát: Šošovicový šalát je vynikajúcou voľbou pre tých, ktorí hľadajú zdravú a výživnú prílohu. Šošovica pridáva textúru a bohatú chuť, a zároveň obsahuje množstvo vlákniny a bielkovín.
-
Pečená zelenina: Čerstvá alebo pečená zelenina, ako sú napríklad paradajky, cukety, papriky alebo baklažány, poskytuje farebnú paletu a osviežujúcu chuť, ktorá dobre dopĺňa kuraciu pečeň.
-
Cesnaková bageta: Čerstvá bageta alebo cesnakový chlieb môže byť skvelým doplnkom k restovanej kuracej pečeni, umožňujúc vám využiť omáčku alebo šťavu z pečene.
-
Špenátový šalát s vlašskými orechmi a syrom feta: Ľahký špenátový šalát so zmesou vlašských orechov a syrom feta môže byť osviežujúcou a chutnou prílohou.
Ingrediencie
- 800 g kuracia pečeň,
- 4 PL olivový olej,
- 2 ks väčšia cibuľa,
- 5 strúčikov cesnaku (podľa chuti),
- na dochutenie: mletá červená paprika, mleté čierne korenie, soľ, rasca (celá alebo drvená), sušený majorán,
- na zahustenie: Solamyl (rozmiešaný vo vode)
Postup receptu
1
Pečeň umyjeme, osušíme a odblaníme, následne ju nakrájame na menšie kocky, ale dusiť môžete v podstate aj celé kusy, je to na vás. Očistíme a nakrájame aj cibuľu (nadrobno). Zároveň si pripravíme väčšiu panvicu s pokrievkou.
2Na oleji opečieme cibuľu do sklovita a potom k nej pridáme pečeň, ktorú zasypeme mletou červenou paprikou a ďalším korením okrem majoránu a soli, pretože solíme až nakoniec. Premiešame a opečieme pečeň, aby sa zatiahla. Nakoniec ju ešte prikryjeme pokrievkou a dusíme asi 5 minút.
3
Pečeň počas dusenia pustí vlastnú šťavu a vtedy, keď sa tak stane, k nej pridáme roztlačený cesnak a sušený majorán. Pečeň môžeme podliať trochou vody, ak to je potrebné. Následne ju restujeme úplne do zmäknutia a na záver môžeme zahustiť Solamylom. Už nám ju potom ostáva len osoliť a restovaná kuracia pečeň sa môže podávať.
Tip na záver: Restovaná kuracia pečeň sa môže podávať s dusenou ryžou, opekaným zemiakmi alebo s chlebom a kyslou uhorkou. Ak uprednostňujete delenú stravu, tanier stačí iba obložiť zeleninou a jedlo je hotové.
Restovaná kuracia pečeň je hotová a my vám prajeme dobrú chuť. Skúste aj recept portálu Ženy v meste na kuracie soté teriyaki.